Mijn diensten

Persoonlijke verzorging;
Begeleiding;
Logeeropvang;

Starlight Care biedt hulp en ondersteuning bij de persoonlijke verzorging. Onder persoonlijke verzorging vallen alle Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL). Je ziet vaak dat het voor cliënten erg lastig is om hulp te hebben bij de persoonlijke verzorging. Het is iets heel intiems en vaak ook confronterend als je het niet zelf (meer) kan. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat er een goede vertrouwensband is en er integer gewerkt wordt. Dit maakt het voor de cliënt een stuk aangenamer.

Eén van mijn cliënten zei tegen mij: “Wat ik zo fijn vind aan de hulp die jij biedt: je geeft mij niet het gevoel dat ik iets niet kan of dat ik gek ben. Je helpt me waar nodig zonder dat ik iets hoef aan te geven en het is ook gewoon zo gezellig als je er bent.” Dat is ook echt iets waar ik voor sta. Ik wil het voor iedere cliënt gezellig maken. Tijdens mijn werk heb ik de leukste gesprekken. Hierdoor zijn de cliënten minder bezig met dat ik er ben om te helpen.

Wat ik erg belangrijk vind, is om voor de persoonlijke verzorging gewoon de tijd te nemen. Het werkt alleen maar averechts als je iets snel wilt doen. Voor zorg moet je gewoon de tijd nemen en kan je niet afspreken dat je in 15 minuten iemand doucht, aankleedt en een ontbijt geeft. Heeft iemand een afspraak, dan houden we hier gewoon rekening mee. Veel cliënten vragen dan aan mij of ik eerder wil komen, omdat ze het ook gewoon gezellig vinden.

Tilliften

Voor cliënten die zich moeilijk of niet kunnen verplaatsen wordt de transfer gedaan door middel van een tillift. Hier heb ik eigenlijk mijn hele leven al ervaring mee en is voor mij dus geen enkel probleem. Uiteraard moet de cliënt wel zelf in het bezit zijn van de tillift.

Enkele voorbeelden van werkzaamheden

De werkzaamheden die onder andere vallen onder Persoonlijke Verzorging zijn:

 • Hulp bij het in- en uit bed gaan;
 • Hulp bij aan- en uitkleden;
 • Hulp bij douchen;
 • Hulp bij toiletgang;
 • Hulp met eten / drinken;
 • Medicijnen toedienen
Begeleiding is de breedste dienst die Starlight Care aanbiedt, omdat het zo uiteenlopend is. Naast de verschillende soorten begeleiding is het ook per persoon heel verschillend. Het leuke aan begeleiding vind ik dat je echt ontwikkeling ziet ontstaan, daar kan ik zo van genieten. Vooral als een cliënt zelf nooit gedacht had om het te kunnen bereiken. Dat is ook mijn kracht, ik sta positief in het leven en kijk altijd naar de mogelijkheden

Hieronder kunt u een aantal voorbeelden vinden van begeleidingsvormen die ik aanbied. Maar er zijn nog allerlei andere soorten begeleiding die ik kan bieden. Wilt u begeleiding die er niet tussen staat, dan kunt u altijd contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

School- en huiswerk begeleiding

Starlight Care biedt schoolbegeleiding voor kinderen op het basisonderwijs, middelbaar onderwijs (VMBO-B, VMBO-K, VMBO-GTL en HAVO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO). Dit kan zowel op het regulier als op het speciaal onderwijs zijn.

Voor kinderen met een zorgvraag is de informatie van de lesstof vaak lastig te verwerken. Door mijn ervaring in de schoolbegeleiding weet ik goed hoe ik deze kinderen hierbij kan ondersteunen. Vaak helpt het kinderen om de lesstof meer beeldend te maken of door het op een andere manier uit te leggen dan een docent dat zou doen.

Daarnaast heb ik ook hulp geboden aan kinderen die niet zelf konden schrijven/typen. Als iemand dit niet kan wordt het heel lastig om aan een opleiding te beginnen. Hoe lever je je bewijsstukken en huiswerk in? En hoe doe je dat met toetsen en examens? De ervaring die ik heb is dat als een school hier positief tegenover staat er heel veel mogelijk is. Zo heb ik regelmatig bij examens gezeten om de antwoorden voor de persoon schriftelijk te verwoorden. Uiteraard stel ik mij altijd professioneel op en geef ik nooit informatie tijdens toetsen en examens.

Ontwikkelingsgerichte begeleiding

Starlight Care biedt begeleiding bij het ontwikkelen van verschillende vaardigheden. Een vaardigheid die vaak aan bod komt is het leren plannen en organiseren. Daarnaast ben ik ook veel bezig met communicatie. In januari wil ik een cursus gebarentaal gaan doen zodat ik ook hier hulp bij kan bieden. Maar het kan natuurlijk ook gaan over meer praktische vaardigheden, zoals een kind leren lopen.

Activiteitenbegeleiding

Starlight Care biedt hulp en begeleiding bij activiteiten en uitjes. Iedereen wil wel eens leuke activiteiten ondernemen. Dat je een hulpvraag hebt hoeft daar geen belemmering in te zijn. De activiteiten kunnen dan ook zeer uiteenlopend zijn. De activiteiten kunnen worden gedaan tussen de begeleider en de cliënt, maar het kan ook gaan om een activiteit die wordt gedaan met een vriendengroep waar je hulp bij nodig hebt.

Activiteiten waar je aan kan denken zijn:

 • Lunchen;
 • Begeleiding bij een concert, musical, toneel enz.;
 • Strandwandeling;
 • Bioscoop;
 • Dagje dierentuin of attractiepark
 • Begeleiding bij therapieën

Therapieën heb je in allerlei verschillende vormen. Omdat het uitvoeren van de oefeningen niet alleen tijdens de therapie maar ook in het dagelijks leven moeten worden gedaan biedt Starlight Care begeleiding bij therapieën.

Je kunt hierbij denken aan:

 • Logopedie, het oefenen van woorden;
 • Fysiotherapie, het doen van de oefeningen;
 • Therapeutisch paardrijden
 • Snoezelen

Voor cliënten met een verstandelijke of meervoudige handicap kan het heel ontspannend zijn om te gaan snoezelen. Deze vorm van begeleiding is wel iets duurder aangezien er een snoezelruimte gehuurd moet worden. Starlight Care heeft hier een aantal voordelige adressen voor.

Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. Het woord snoezelen is een samentrekking van de woorden doezelen (wat verwijst naar de sfeer) en snuffelen (wat verwijst naar het onderzoekende element). Snoezelen biedt een ingang om via aangename zintuiglijke prikkels contact te maken met de belevingswereld van jong en oud. Dit heeft een positief effect op hun stemming en gedrag, waardoor het bijdraagt aan kwaliteit van leven.

Zwemmen

Zwemmen is een ontspannende activiteit die ook vaak op therapeutische basis wordt aangeboden. Het is dan ook een activiteit die ik regelmatig doe met cliënten. Naast het ontspannende aspect is het ook heel goed om alle spieren in je lichaam soepel te houden. Dit is voor het dagelijks leven heel belangrijk.

Per 1 april 2017 biedt Starlight Care voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar oud logeeropvang aan. De logeeropvang vindt plaats bij mij thuis in Maassluis. Er is plek voor 1 á 2 kinderen per nacht en het kind(eren) zal gewoon meedraaien met ons gezin.

Iedere ouder wil zijn kind zolang als dat gaat thuis blijven verzorgen en begeleiden. Dit kan soms erg belastend zijn voor de ouder en het gezin. Vaak merk je dat aandacht in het gezin toch bewust en onbewust het meest naar het kind met een zorgvraag gaat. Op het moment dat het kind dan op een logeeropvang is, kunnen ouders zelf even tot rust komen of juist aandacht geven aan de rest van het gezin.

Ook voor het kind met een zorgvraag is het leuk om naar een logeeropvang te gaan. Ze komen even in een andere situatie, waar ze alle aandacht en zorg krijgen die ze nodig hebben. Daarnaast doen we activiteiten die het kind vaak thuis niet doet. Dit verschilt natuurlijk wel per dag en ligt ook aan de behoefte van het kind.

Bij de logeeropvang wordt er altijd een logboek bijgehouden, zodat ouders kunnen lezen wat het kind allemaal gedaan heeft en hoe het is gegaan. We proberen tijdens activiteiten foto’s in onze verslagen bij te voegen, zodat het voor het kind ook leuk is om later terug te lezen.

Doordat tijdens de logeeropvang het kind mee zal draaien in ons gezin, zorg ik altijd dat er een kennismakingsgesprek plaatsvindt samen met mijn partner. Wij zijn beide in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag en EHBO diploma. Ook mijn partner heeft veel ervaring in de zorg en begeleiding.

Ook voor logeeropvang kunt u een indicatie krijgen in het Persoonsgebonden budget.