Maar wie ben ik eigenlijk?

 

Mijn naam is Charissa van der Wal en ik ben geboren op 30 juni 1992. “Dat is jong om al voor jezelf te werken” is zo’n beetje de meest gehoorde opmerking die ik krijg als iemand mij belt met een hulpvraag. Maar ja, ik wist dan ook al heel vroeg wat ik eigenlijk wilde en waar ik voor stond.

Ik kom uit een gezin van vijf, drie kinderen, een zus van 13 jaar ouder en een broer die 10 jaar ouder is met Ziekte van Duchenne. Ik ben dus opgegroeid met iemand die heel veel hulp en zorg nodig had. Hierdoor weet ik heel goed hoe het is om iemand in huis te hebben die veel zorg vraagt en hoe het is om een zorgverlener in huis te hebben. Deze ervaring neem ik dan ook altijd mee in mijn werk.

Na mijn opleiding ben ik flexmedewerker geworden bij Stichting Middin in Rijswijk. Wat heel fijn was omdat ik op veel plekken kwam met verschillende doelgroepen. Elke plek vergt weer andere begeleidingsvormen en dit was dan ook heel afwisselend en uitdagend.

In 2012 kwam ik op veel plekken met Niet aangeboren Hersenletsel (NAH) en kinderen/volwassenen met een lichamelijke handicap. Deze doelgroep ligt mij erg aan mijn hart. Ik heb een verdiepingscursus NAH gedaan om zo nog meer op ontwikkeling gericht te kunnen begeleiden.

Maar als flexmedewerker kom je veelal in groepssamenstellingen terecht en bijna nooit individueel. De diensten van de ambulante afdeling die ik als flexmedewerker kreeg vond ik een leuke afwisseling. Je kunt veel gerichter met iemand werken en je ontwikkeld een vertrouwensband.

Dat zorgde ervoor dat ik in 2013 ben begonnen bij Levin. Een organisatie die individuele begeleiding biedt. Daarnaast bouwde ik ook mijn eigen klantenkring op. Onder andere omdat ik vrijwilligerswerk deed bij een scouting voor kinderen met een beperking.

De doelgroep waar ik steeds meer mee ging werken was autisme, ADD, ADHD, down syndroom en mensen met Cerebrale Parese. Deze doelgroep vergde weer een hele nieuwe blik op begeleidingsvormen. Wat mij echt weer een nieuwe uitdaging gaf.

In deze tijd deed ik veel ervaring op in de huiswerk en schoolbegeleiding. Daarnaast zwom ik met een aantal cliënten en organiseerde ik veel activiteiten. Wat mij in deze tijd enorm opviel is dat er een hoop eenzaamheid en onbegrip is voor deze doelgroep. Met mijn begeleiding kon ik hier verandering in maken en merkte ik dat dat ook veel effect heeft op de ontwikkeling.

Ik kreeg steeds meer vraag van cliënten die mij als begeleider wilde en nadat ik eind 2015 gestopt was bij Levin ben ik mij steeds meer gaan richten op mijn eigen onderneming die dus sinds 1 januari 2017 een feit is.

Mijn visie is dan ook:
‘Live your life at the fullest!!!’

Ontwikkelen en grenzen verleggen

Iedereen is uniek en heeft zijn sterke punten maar ook zijn zwakkere punten. Of je nu arm bent of rijk, jong of oud, een zorgvraag hebt of niet. Je hebt altijd de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.

Hoe mooi is het als je in je leven iets kan bereiken, waarvan je nooit had gedacht het te kunnen doen. Dat is één van de dingen die ik graag wil bereiken met Starlight Care. Door passende zorg en begeleiding te bieden, waardoor kansen kunnen worden gecreëerd.

Samenwerking

Goede zorg valt en staat voor mij met een goede samenwerking tussen zorgvrager, zorgverlener en zijn directe omgeving. Als er een goede klik is tussen deze schakels is het makkelijker om een goed resultaat te krijgen van de zorg.

Passende zorg

Elke zorgvraag zie ik als een nieuwe uitdaging en ik doe er dan ook alles aan om zo passend mogelijke zorg en begeleiding op maat te bieden. Daarin vind ik het van groot belang dat de zorgvrager de eigen regie bewaart over zijn/haar leven. Want iedereen wil toch beslissen over zijn eigen leven, waarom iemand met een hulpvraag dan niet?

Cliëntgerichte zorg

Maar zorg en begeleiding is natuurlijk niet alleen op ontwikkeling gericht. Starlight Care staat ook voor cliëntgerichte zorg. Juist dat kleine beetje extra aandacht wat je vaak mist bij grotere organisaties. Hoe belangrijk kan het soms zijn om gewoon even een luisterend oor te hebben?

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de cliënt kan doen wat hij/zij wil. Ook hier komt het stukje regie over het eigen leven weer kijken. Dit kunnen al kleine dingen zijn: gewoon even samen boodschappen doen, ergens een broodje eten of een strandwandeling maken. Ook dit soort begeleiding biedt Starlight Care aan, want ook leuke dingen ondernemen is erg belangrijk voor een gelukkig leven.