Hebben jullie ook altijd weer zo’n zin in het zonnetje, lekker weer, de vogeltjes die fluiten? Ik denk dat de meeste hier wel naar verheugen. De dagen worden weer langzaam langer, waardoor je niet alleen maar weg gaat in het donker en bij thuiskomst het ook weer donker is! 

De meeste mensen raken enthousiast van deze periode. We laten de donkere tijden achter ons, het wordt langer licht en hierdoor kunnen we langer buiten zijn en genieten van het zonnetje. Dit zorgt naast een hoop positieve energie, maar dit heeft ook veel effect op onze gezondheid en ons dagelijks functioneren.

Het zonnetje waar de meeste echt van genieten, vrolijk van worden en op avontuur gaan. Het zonnetje wat ook in de lente al gevaarlijk kan zijn. Want ook in de lente kan de zon al erg krachtig zijn. Zon of niet, het belangrijkste is om je altijd in te smeren!

Licht heeft een belangrijke invloed op ons lichaam. Het zorgt ervoor dat je een beter ritme krijgt. Zodra het langer licht is, wordt je biologische klok als het ware bijgesteld en voelen we ons energieker. Maar ook voor je humeur speelt het een grote rol. Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam endorfine aanmaakt, wat ons een gelukkig en ontspannen gevoel geeft. 

Wat we hier al eerder benoemde, doordat het zonnetje vaker om de hoek komt kijken kunnen we meer naar buiten. Dus kunnen we ook veel activiteiten buiten uitvoeren! Hierdoor halen de cliënten en wij natuurlijk ook een frisse neus, wat vitamine D op, maar ook beweging. Doordat we meer naar buiten kunnen zijn we ook niet zo afhankelijk van activiteiten die binnen moeten en kunnen we veel meer de natuur in!

Op een creatieve manier werken we ook buiten aan de doelen van onze cliënten. We merken dat spelenderwijs werken aan doelen voor veel meer ontwikkeling zorgt. Zeker voor cliënten die al een hele dag op school achter de rug hebben, is het fijn om niet nog thuis achter je bureau te moeten zitten. 

De eerste schoolvakantie van dit jaar staat alweer om de hoek, de voorjaarsvakantie. Ook dan hebben we weer activiteiten bedacht om te gaan doen met onze cliënten en begeleiders. Voor deze vakantie staan onder andere Plaswijckpark, naar een scouting, zwemmen etc. op de planning. We proberen altijd activiteiten te vinden die passen bij de cliënten die zich hebben aangemeld. Wij hebben enorm veel zin in deze schoolvakantie dus wij hopen jullie ook!

~Alina

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews