Gezonder eten, meer sporten, betere balans tussen werk en privé, eerder naar bed, stoppen met roken… je herkent het vast! Het einde van het jaar  is het moment om na te gaan denken over wat jouw goede voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Je stelt voor jezelf doelen op waar je het komende jaar extra aandacht aan wilt besteden. Januari is vervolgens DE maand die voor bijna iedereen voelt als een kans om opnieuw te beginnen. 

Iedereen maakt plannen en doelen voor zichzelf. Het zorgt dat je ergens naartoe kan werken, naar uit kan kijken en wat je extra motiveert om door te zetten in periodes dat het soms misschien niet zo makkelijk gaat. Binnen Starlight Care hebben we niet alleen te maken met onze persoonlijke doelen en voornemens. Een belangrijk onderdeel is ook onze organisatorische doelen en de strategie voor het komende jaar. 

De voorbereidingen voor het nieuwe jaar starten binnen Starlight Care al in september/oktober. Alle beleidsstukken worden geëvalueerd en bijgewerkt, de bedrijfsstrategie wordt besproken en wordt er met elkaar gewerkt aan een fijne jaarplanning. Zo hebben wij als team twee keer per jaar een themadag waarin wij met elkaar werken aan thema’s die veel aan bod komen, je kunt hierbij denken aan BIM (Bewegen in Muziek, Sensorische integratie of emotieregulatie). Samenwerking hierin zorgt dat de opgedane kennis beter geïntegreerd kan worden in de dagelijkse werkzaamheden. 

Maar ook op persoonlijk gebied hebben we als zorgverleners en begeleiders een evaluatiemoment. Waar wil ik het komende jaar aan gaan werken? Zijn er nog bepaalde scholingen die ik wil volgen of vaardigheden die ik wil aanleren? Met elkaar proberen we er een leuk maar met name ook leerzaam jaar van te maken. Waarin de doelen van iedereen die bij ons team betrokken is wordt meegewogen en meegenomen.

Een nieuw jaar om mooie momenten te beleven met elkaar en om nieuwe herinneringen te maken. Maar voor ons als zorgverlener is het nieuwe jaar ook een moment om evaluatiegesprekken in te gaan plannen en uit te voeren, nieuwe doelen te maken, het zorgplan te herschrijven. We kijken als team of als zorgverlener naar wat we met onze cliënten weer kunnen bereiken. 

Maar natuurlijk ook het plannen van nieuwe activiteiten. Welke avonturen gaan we dit jaar met elkaar tegemoet. Er komen een hoop dagen aan dat we weer met z’n allen op pad mogen. Dat de kinderen elkaar weer kunnen zien, want er wordt regelmatig tijdens zorgmomenten gevraagd naar hun vriendje of vriendinnetje. Momenten waarop wij onze cliënten weer zien genieten en lachen van het gezelschap van elkaar, dit zijn momenten waar onze zorgharten groter van worden en waar wij intens blij van worden.

Ook dit jaar zullen wij met ons hart en heel veel plezier werken en wij als team hebben er enorm veel zin in om het nieuwe jaar samen in te gaan. Wij willen jullie bedanken voor het vertrouwen en de warmte die wij vorig jaar van jullie hebben mogen ontvangen, wij hopen dat wij dit nog vele jaren mogen ontvangen

~ Alina

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews