365 dagen… Aan het begin van het jaar heb je volop plannen. Waar gaan we dit jaar aan werken? Welke scholingen gaan we doen? Welke zorgvragen kunnen we invullen? Het is altijd een leuke puzzel. Maar dit jaar was wel een heel bijzonder jaar! Vijf jaar Starlight Care en wat hebben we ons ontwikkeld!

5-4-3-2-1 Gelukkig Nieuwjaar! Bizar om te weten dat onze kleinschalige zorgorganisatie inmiddels vijf jaar bestaat. Als de dag van gisteren voelt het dat Rogier mij overtuigde om de stap toch echt te gaan wagen. Wat is er een hoop gebeurd in al die jaren! En wat zijn er een hoop mooie momenten gepasseerd! Vijf jaar geleden had ik nooit durven dromen dat Starlight Care hier zou staan, een mooie kleinschalige zorgorganisatie, vanaf februari bestaande uit zeven super enthousiaste zorgverleners waar ik er één van ben!

In januari 2017 begon ons mooie avontuur. Met drie cliënten en een antroposofische kinderopvang waar ik één cliënt begeleidde. Al had ik wel ervaring in het leveren van individuele zorg en begeleiding, het voelde anders toen ik het voor mezelf ging doen. Op de één of andere manier voelde ik mij ineens een stuk volwassener en voelde het alsof ik mijzelf meer moest bewijzen. Zeker in het eerste jaar kwamen er veel momenten voorbij waarvan ik achteraf dacht: “Charissa, kom op! Laat eens niet zo over je heen lopen!”. Wat trouwens tot dan toe, echt de story of my life was. Maar langzaam maar beetje werd ik steeds zelfverzekerder en ik merkte hoe positiever ik tegen dingen ging aankijken, hoe mooier de dingen waren die op mijn pad kwamen. Toch miste ik hier en daar wat uitdaging. De zorg die ik wilde leveren kwam niet altijd op mijn pad en het stukje kwaliteit, zorgplannen schrijven en rapportages schrijven. Dat was hetgeen ik meer ging missen.

2018 stond dan ook volledig in het teken van groei. Wat ik erg mooi vond om te zien was dat er steeds meer cliënten over ons gingen vertellen. Hierdoor namen de zorgvragen steeds meer toe. Maar ook het soort aanbod werd steeds uitgebreider, huiswerkbegeleiding, schoolbegeleiding, zwemondersteuning, maar ook steeds meer ochtendzorg en avondzorg momenten. Juist die afwisseling bleek ik heel leuk te vinden. Op sommige dagen was ik zelfs vier verschillende versies van mezelf, omdat ik van een jongetje van 3 waar ik over Bumba praatte, ging naar een meisje van 15 waar ik over Youtube praatte, weer ging naar een man van 36 waar het over politiek ging, om vervolgens af te sluiten bij een meisje van 11 die op babyniveau functioneerde. Steeds vaker kwamen er slaapdiensten op mijn pad. Wat ik nooit had beseft van tevoren was, dat dit voor een heel andere band zorgt met je cliënten. Het aanbod bleef toenemen en daarnaast begon ik mij steeds meer te gaan verdiepen in hoe ik meer kwaliteit van zorg kon gaan leveren.

Kwaliteit dat was het thema voor het jaar 2019. Er kwam een elektronisch cliëntendossier waarin we onze plannen beter kon verwerken. Rapportages werden vanaf dat moment beveiligd en centraal bijgehouden. Maar in 2019 ben ik ook een scholing Ondernemen in de Zorg gaan doen. Wat mij weer mooie nieuwe inzichten heeft gegeven. In dit jaar ben ik begonnen met beleidsplannen schrijven, liquiditeitsbegrotingen en omzetprognoses maken, schrijven aan een kwaliteitssysteem. Een mooi inzicht die ik hierdoor kreeg was, dat ik al die tijd zorg leverde vanuit mijn hart en eigenlijk alles in mijn hoofd wel op een rijtje had, maar hoe laat je dit zien aan je cliënten, inspectie, gemeentes en zorgkantoren?

En toen kwam 2020… zoals bij iedereen was één van de belangrijkste thema’s Corona. Zorg die uit angst werd afgezegd, Zorg proberen op een andere manier te leveren, Extra zorg in verband met sluiting van dagbestedingen, Mogelijke besmettingen… Wat een rollercoaster was het! Elke dag was het weer afwachten wat er ging gebeuren. Want je wilt iedereen helpen, maar in hoeverre is dat soms mogelijk! Ergens voelde ik steeds meer de drang om mezelf weer uit te gaan dagen. Iets nieuws, niet totaal iets anders, maar iets aanvullends op wat ik al deed. En zo ontstond het idee om weer naar school te gaan, Mantelzorgmakelaar dat moest het worden. Maar wat vond ik die stap tegelijkertijd ook eng!

Dus toen 2021 begon had ik in mijn hoofd dat het thema van 2021 Mantelzorgmakelaar zou worden. Het hele jaar zou wel in het teken gaan staan van mijn opleiding en bedenken hoe ik dit in mijn huidige werk zou willen toepassen… dit was ook zeker het geval in het eerste halfjaar. Interviews, opdrachten, bezwaarschrift, presentatie (NEEEEEE!!!!!), Portfolio maken, verdedigen…. Maar vanaf september ging het balletje rollen. Rogier gaf mij even een flinke wake-upcall, want als ik ook mantelzorgmakelaar wordt, hoe wil je dat dan ooit in je week gaan passen….

Een hele goede vraag! Dus gingen we in de actiestand!

Plannen maken en gelijk actie ondernemen: Wat hebben we nodig als we personeel aannemen? Wat komt er allemaal bij kijken qua wet- en regelgeving? Hoe regelen we de salariëring? Hoe gaan we kenbaar maken dat we op zoek zijn naar personeel? Hoe vind je de leukste medewerkers?

En wauw wat ben ik trots op hoe WIJ dit hebben aangepakt! JIJ en IK als één front! Wat een fantastisch mooi team hebben we weten neer te zetten waar we met heel veel plezier mee gaan samenwerken. Want waar Starlight Care heel sterk in is: Samenwerken voor liefdevolle zorg en begeleiding!

~ Charissa

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews