2022 was voor Starlight Care een bewogen jaar met super veel mooie momenten. Wat hebben we dit jaar hard gewerkt aan ontwikkeling en groei, op zowel persoonlijk gebied als zakelijk! Van fantastische activiteiten tot prachtige ontwikkelingen bij cliënten we hebben het allemaal mee mogen maken in dit jaar! Een heel bijzonder jaar om op terug te kijken 

Waar we begin 2022 begonnen met drie personen die zorg verlenende zijn we nu inmiddels met 14 zorgverleners! Dat houdt in dat Starlight Care inmiddels is uitgegroeid tot een middelgrote zorgorganisatie. Binnen een jaar van zeer kleine zorgorganisatie naar middelgrote zorgorganisatie, ook voor ons in dat nog steeds soms heel onwerkelijk. Waar we in 2021 bijna klaar waren met ons kwaliteitsmanagementsysteem HKZ Kleine organisaties, hield het in dat we weer opnieuw achter de schrijftafel konden om de HKZ Zorg en Welzijn te beschrijven. Maar wat heeft het ons kwalitatief een stuk sterker gemaakt, met een super fijn team, een cliëntenbestand die enorm is toegenomen en een wachtlijst die is geslonken. Hierdoor konden wij de liefde die wij voor de zorg hebben uitbreiden en wat zijn wij daar als organisatie mega trots op. 

De meivakantie was voor ons als organisatie dan ook de eerste keer om met zoveel cliënten op pad te gaan. Bijna elke doordeweekse dag twee weken lang hebben wij activiteiten uitgevoerd. Vervolgens volgde de zomervakantie in juli, waarin we dit zelfs zes weken hebben aangeboden! Van zwemmen in het zwembad, naar het strand, bij de dieren kijken in Blijdorp tot klimmen in Monkey Town, geen beperking hield ons tegen en geen weg was onbegaanbaar. Dit waren voor de begeleiders, maar ook zeker voor onze cliënten, magische momenten en ook hier en daar wat intensief, maar wat heeft iedereen genoten. Wat erg leuk was om te zien was dat begeleiders een hele andere band met hun cliënten kregen, doordat zij elkaar buiten het vaste zorgmoment om zagen. Vriendschappen zag je ontstaan tussen cliënten, soms van heel wisselende niveaus wat opeens een super leuke match bleek te zijn. Cliënten die om elkaar gingen vragen en vragen wanneer diegene weer mee gaat, wat is ontzettend mooi om te zien! 

Tijdens alle leuke activiteiten werd er ook nog hard aan doelen gewerkt. Niet alleen op sociaal gebied, maar ook zeker op cognitief gebied, zoals tellen, kijken of je kan oversteken, kleuren vertellen noem het maar op. Samen leren al spelenderwijs is natuurlijk ook veel leuker!

En toen was het alweer september! Het 5 jarig bestaan van Starlight Care stond op de planning.  5 jaar alweer wat is dat hard gegaan! Een organisatie waar we allemaal trots op zijn, waarbij je ziet dat iedereen hart voor de zorg heeft en met veel plezier werkt, maar dit ook zeker kan uitvoeren.

We wilde daarom wat organiseren, voor iedereen die de afgelopen vijf jaar betrokken is geweest bij Starlight Care. We verzonnen als team activiteiten die we op locatie konden uitvoeren, een act en als afsluiter een bbq. Van sensorische activiteiten tot silent disco en van clown tot voetbalveld, voor iedereen was er wel iets leuks te doen. Wat was het gaaf om dit te mogen vieren met (oud) cliënten, ouders/vertegenwoordigers, kennissen, samenwerkingspartners etc. en wat hebben we iedereen zien genieten. Cliënten die hun vriendjes weer zien, activiteiten mogen uitvoeren, zien lachen dat is het mooiste wat er is. Ouders die met elkaar kunnen praten over hun situatie, want soms lijken situaties best wel op elkaar en normaliter komen ze elkaar niet zo snel tegen. En als afsluiter de bbq waar we met z’n allen hebben kunnen nagenieten van de dag en nog veel met elkaar konden lachen.

In oktober hebben wij als team ons eerste teamuitje gehad, ook dit was erg leuk. We gingen als team chocolade bonbons maken met afsluitend een bbq. Voor de meeste van ons was dit een groot succes, want chocola haha, wat wil je met een team met bijna alleen maar vrouwen. Maar het allerbelangrijkste wat wij als team hadden was plezier en het kunnen lachen met elkaar, maar ook even met elkaar kunnen sparren. 

En als klap op de vuurpijl gingen wij in de kerstvakantie met 8 cliënten naar het kerstcircus. Dit was niet alleen voor onze cliënten erg indrukwekkend om te zien! Het mooiste om te zien waren die grote glimlachen op de gezichten van iedere cliënt en het plezier wat ze hadden. Dat is toch het allermooiste wat je als begeleider kan krijgen!

Voor het nieuwe jaar hopen wij nog meer van dit soort mooie momenten mee te mogen maken! Het genieten, lachen, soms even samen huilen en het maken van nieuwe herinneringen samen. Ook willen wij jullie als organisatie bedanken voor het vertrouwen in ons en in onze begeleiders, wij hopen op nog een hele lange samenwerking en op naar een mooi 2023!

~Alina & Charissa

p.s. In 2023 gaan wij ons weer maandelijks richten op de blogs, elke maand rond de 15e plaatsen wij een nieuwe blog! Dus houd onze website in de gaten!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews