Als mantelouders ben je dagelijks bezig met de zorg van je kind. Dit heeft effect op het hele gezin. Hoe fijn is het als je even tot rust kan komen, genieten kan van rust en weten dat de zorg en begeleiding voor je kind gewoon geregeld is. Dit is wat het ontzorghuis wil gaan bereiken met de Retraiteweekenden. Een moeder van één van onze cliënten is bezig met het opzetten van het ontzorghuis en vroeg aan ons of we mee wilden om te helpen bij het eerste weekend. Natuurlijk wilde we dat en zo gingen we in september 2020 op weg naar het Ronald Mcdonald huis in Valkenburg, Limburg.

De plannen van het Retraiteweekend, om de zorgtools te introduceren, begonnen in februari 2020. Before Covid 19…. de datum was gepland, gezinnen hadden zich aangemeld en zorgverleners waren geregeld. Maar zoals we allemaal weten kwam in maart 2020 het virus en veranderde alles. Hierdoor was het niet mogelijk om het weekend op de manier zoals gepland uit te voeren. Maar het Ronald Mcdonald Huis bood aan dat we gewoon mochten komen en daar maakte we natuurlijk graag gebruik van!

Wat een speciale ervaring om met een gezin dat we al zo lang begeleiden een heel weekend door te brengen! Op vrijdagmiddag vertrokken we richting Valkenburg. Een rit van 2,5 uur en onderweg werden Rogier en ik al een keer gebeld of we al onderweg waren, met cliënt op de achtergrond schreeuwend “Bier (Rogier)!!!!!!” “Charissa!!!!!” Toen we aankwamen hebben we onze spullen in het mooie gastenverblijf gezet en hebben we met z’n allen lekker gegeten. Omdat het al wat later op de avond was hebben we nog even kort gespeeld na het eten en was het alweer tijd om te gaan slapen.

De volgende dag werden we vrolijk met een videobel gesprek wakker gemaakt. “Bier, kom!!!” “Charissa, kom!!!” Wat is het heerlijk om je bed uit te stappen, in zo’n mooie omgeving te komen en binnen 2 minuten bij je cliënt te zijn! Met z’n allen hebben we lekker ontbeten. Het was schitterend weer dit weekend, zeker voor de tijd van het jaar. Hier hebben we zeker op de zaterdag van genoten. Een prachtige natuurrijke omgeving en hele gave speelplaatsen, het is echt een ware ontdekkingstocht. Nadat we een grote ronde over het hele terrein hebben gemaakt, alle speeltoestellen hebben uitgeprobeerd en Rogier ongeveer 80x een bal naar hem op de schommel had gegooid, zodat hij hem weg kom trappen, hebben we heerlijk met z’n allen thee met Limburgse Vlaai gegeten. Buiten zitten op het terrasje in de zon, voelde het voor ons allemaal echt als vakantie. ‘s Middags hebben we met z’n drieën nog tikkertje gespeeld en natuurlijk in de speeltuintjes. Rond 16.00 uur pakten wij even ons rust, om dan bij het avondeten weer aan te sluiten. Na het eten moest er echt even geknuffeld worden met Rogier, op schoot zittend bij Rogier hebben ze allerlei kinderliedjes gezongen. Waarbij Rogier af en toe even lekker liefkozend in zijn wangen werd geknepen van plezier. Na nog even een potje voetbal, was het tijd om te gaan slapen!

Een frisse morgen in het mooie Limburg! Vanochtend was het mistig en regenachtig. Hierdoor konden we vandaag alle faciliteiten binnen het Ronald Mcdonald Huis ontdekken. We dachten heel even naar de snoezelruimte te gaan, met de de nadruk op even want de concentratieboog van deze cliënt is niet heel groot, maar dat even werd best wel even heel lang. Hij was heerlijk ontspannen en viel tussen Rogier en mij op het warme waterbed zelfs even in slaap. Het plan was eerst om op zondagmiddag terug naar huis te gaan, maar aangezien we de kamers toch tot maandagochtend hadden besloten we langer te blijven. Ook van deze laatste momenten hebben we nog heerlijk met z’n allen genoten.

Het is grappig dat zo’n omgeving je gelijk heel rustig maakt. Iedereen was helemaal ontspannen en dit maakte de sfeer ook weer heel anders dan thuis. Daarnaast is het gewoon heel fijn om te zien dat het hele gezin tot rust kon komen, even de handen vrij hebben en kunnen gaan en staan waar je wilt heeft ieder mens op z’n tijd gewoon nodig. Als mantelouder is dit soms gewoon heel lastig en als wij hier af en toe een handje bij kunnen helpen, vinden wij dit super leuk!

Met een mooie ervaring rijker zijn we weer terug gegaan naar huis. Het was zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Voor meer informatie over het ontzorghuis  Klik hier 


~ Charissa

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews