Na regen komt zonneschijn en de afgelopen dagen is dit gelukkig dan ook eindelijk het geval in Nederland. Ondanks dat de zomer al bijna 1,5 maand aan de gang is, is het weer behoorlijk wisselvallig geweest. Veel mensen trekken dan ook in de zomer richting het buitenland en onze zomerplanning wijkt eigenlijk altijd af. We gaan van hele volle weken met extra zorg, naar hele rustige weken waarin we juist wat meer ruimte hebben voor andere leuke activiteiten. Zo ook deze zomer!!!

In mei beginnen we meestal al met het inventariseren van de zomerplannen van onze cliënten. Het is elk jaar weer een hele puzzel om iedere cliënt zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Er komen veel extra zorgaanvragen binnen en aan de andere kant zeggen cliënten ook weer zorg af in verband met vakantie. Dit zorgt ervoor dat je soms weken hebt waarin je van cliënt naar cliënt gaat en andere weken hebt waarin je veel meer rust en tijd hebt voor de randzaken.

Tijdens lange momenten bij cliënten proberen we altijd wel iets te ondernemen. Onderweg kun je net zo goed aan doelen werken en vaak zelfs nog beter omdat het veel meer onbewust gaat. Zo zijn we in juli al naar Avonturenboerderij Molenwaard geweest en hebben we met enige regelmaat kinderboerderijen en zwembaden bezocht.

Zoals in de eerste blog “Ontstaan van Starlight Care” al besproken ben ik tante en in de schoolvakanties krijg ik dan ook met enige regelmaat het verzoek of mijn nichtjes mee mogen naar mijn werk. Super leuk vind ik dat, maar de cliënten met wie ze mee mogen vinden het stiekem eigenlijk nog veel leuker. Buiten de schoolvakanties krijg ik dan ook regelmatig de vraag “Xaaf nou?”, “Caith, vriendin?”, dus als het dan weer schoolvakantie is, is het één groot feest. Wat maakt het mij trots als ik zie op welke manier zij met onze cliënten omgaan, zo natuurlijk en vanzelfsprekend!

Deze zomer hebben we ook weer een aantal keer een uitstapje gemaakt samen met de gastouderkindjes van mijn zus. Super leuk om samen met mijn zus te kunnen werken, de verbinding te zien tussen de kinderen en tegelijkertijd aan doelen te kunnen werken.

Het hoogtepunt was toch wel weer het uitstapje naar Diergaarde Blijdorp. We hadden dit vorig jaar al een keer ondernomen en dit was toen zo’n groot succes! Het is mooi om te zien dat kinderen geen beperkingen zien in elkaar. Zolang het maar gezellig is en ze samen lol kunnen trappen. Samen kunnen oefenen met tellen en letters zoeken. Zelf de route mogen beslissen en even in de speeltuin kunnen ravotten. Het plezier droop van alle gezichten en wat troffen we het onwijs met het weer! Hierdoor konden we lekker bij de olifanten op een bankje genieten van boterhammen en wat te drinken. Het was een hele mooie gezellige dag en terwijl we onderweg naar huis kinderliedjes aan het zingen waren vielen ze één voor één in slaap…… moe maar voldaan!!!

~ Charissa

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

StarlightCare
Average rating:  
 0 reviews